hmm…inikah basis mesin Minerva Megelli 250 yg baru ?

By | June 23, 2010

iseng ngunjungin forum yg lama tidak dipantau ternyata ada trit menarik tentang penampakan mesin yang mirip dengan kepunyaan Minerva Megelli 250 versi baru yg diklaim 25 DK itu loh :D, mesin bikinan Zongshen

nih TKP-nya SerayaMotor.com di trit-nya om darsonosu

19 KW = 25,44 HP
disitu kebaca nama Mesinnya adalah ZS177MM

klo Zongshen sih lumayan ada nama ya tuh pabrikan mungkin dibawahnya Hyosung kali ye 😀 CMIIW

hmmm..bagaimana???

Advertisements

102 thoughts on “hmm…inikah basis mesin Minerva Megelli 250 yg baru ?

  1. jahe erka Post author

    platformya..sekilas kan sama tuh mesin neer, speknya jg kan?

    Reply
  2. meneer

    iya emang..plek lah menurut aq…
    tapi ya itu tadi yg jadi bahan pertanyaan…apakah 30HP itu pure di roda? :p

    Reply
  3. jahe erka Post author

    hmm gak lah kayanya itu diitung di kruk, jd ya klo jalan paling ya sepantaran P200, mungkin..CMIIW hehehe

    Reply
  4. meneer

    masih ragu aja ama durability motor2 non jepang india…kuatir ntar jadi vibrator berjalan..malah bisa croooth akh ntar.wkwkwkwkwkwk… :mgreen:

    Reply
  5. jahe erka Post author

    crooth ditempat yg benar dunk omm…hmm sini sy panggilin suster dulu * suster keramas abis ngesot wkwkwkw

    Reply
  6. elsabarto

    berarti bener megelli made in china, zongshen lumayan tp sayang eksekusi finishing ckdnya msh belepotan

    Reply
  7. asmarantaka

    yah msin cina…mesin cina lagi…cape dehhh…kaghak bakal beli tuh motor..udah hrga mahal tp dikasih mesin cina :mrgreen:

    Reply
  8. jahe erka Post author

    coba ada yg punya poto mesin megelli yg lbh detail,bisa dicompare lbh jauh tuh..

    Reply
  9. Mercon C

    hmmm… rasanya kalo mesinnya keren tapi bodi nya nggak keren juga sama aja, khan orang indonesia liat bodi dulu baru mesin… ya nggak?

    Reply
  10. jahe erka

    om darsonosu, minta ke otomotifnet tuh foto2 mesinnya 😀 biar makin jelas! hehhe kemarin sih secara kasat mata sy bandingkan dgn yg foto punya otomotifnet sih mirip,:D

    Reply
  11. bennythegreat

    numpang mampir gan…ternyata made in Tiongkok yaaaa…

    tapi kok yang produksi gak mau NGAKU…payah..payah..payah..

    Reply
  12. bennythegreat

    biaya riset mesin itu kan gak murah oom,
    lagipula ini mesin made in china yang reputasinya kita tahu bersama laaagh..

    kalo dari luar sudah mirip2 bentuknya, ngapain minerva bikin ulang..langsung contek habis jadi juga tho..bisa turun ke sentul..manteb tenan..!!!

    meskipun mas Taufik pas test ride pake ngowos segala…hehehe

    Reply
  13. jahe erka

    hmmm masuk akal jh, kan di China sono mesin gini diperjual belikan, tinggal mau yg grade berapa trus gmn gt kali ya ? :D, itilahnya sesuai orderan ma deal harga ma vendor disana :D, ya kaya jaman demam motcin dulu, ampe gak apal merk tp bodi ma mesin sama tp dgn kualitas yg berbeda2 😀

    Reply
  14. Pingback: Motor “Jangkrik” di Indonesia, Bakal Laku Gak? « bennythegreat.wordpress.com

  15. bennythegreat

    lho…piaggio sekarang pakai mesin zhongshen?

    kemarin ane lihat di tutup bagasi Piaggio Zip, ada tulisan “made in china”.

    berarti bener yak , nih motor dibuat di china..

    wah..kualitasnya gimana tuh..?

    Reply
  16. jahe erka

    dibuat di China sih gpp, yp penting mah QC ma kualitas barang, di china kan cuma bikin tok sedang spek &bahan trus hasil dll kan udah ditentuin sama yg order..

    istilahnya yg order udah punya standar yg harus dipenuhi ma vendor-vendor tersebut 😀

    Reply
  17. Rychee

    Zongshen di arena balap juara 1 mulu lho…coba deh browsing!! jadi pengen beli Megelli RV!!!

    Gak Ragu lagi deh!! Yang penting mesin Ok dan Bodi Ok!!

    Cihuy!!!

    Reply
  18. andre

    klo mnurut gw tu msin bda,,,kta pihak MMI sndiri jg mesin megelli gen2 ini hasil kolaborasi antara sachs jerman dgn prusahaan mesin asal itallia,,,,yg bner yg mna sih????

    Reply
  19. edi

    halo brader2 setanah air… marilah kita membuka mata kita lebar2. jelas-jelas mesinnya sama. bukan mirip lagi tapi sama. secara klo dicina itu kita bisa beli apa aja asal ada uangnya. saya raasa minerva hanya beli lisensi dari sach hanya untuk menipu konsumen di indo karena konsumen di indo tuh kebanyakan beli merek bukan beli kualitas. ane sendiri dah make nih motor yg generasi pertama. ga worthed lah bayar harga segitu buat nih motor. gw pernah kejadian baut yg menghubungkan rangka depan dengan rangka tengah itu copot krn getaran mesinnya yg sgt besar. akhirnya dari 4 baut yg tersisa cuman tinggal 1 baut. kebayang ga sih klo pas lagi dipake tiba2 baut yg satunya lagi copot…. Bisa mati tuh yg bawa nih motor. POKOKNYA NIH MOTOR GA SAFETY DAN NOT RECOMENDED BGT. ane jg prnh ngalamin rem belakang yg tiba2 blong waktu dipake jalan. mau ganti mesin kek, mau dimodif2 dikit kek…. semuanya ga ngaruh…. udah dari sononya jelek yah jelek. bahkan megelli asli yg dari UK aja lepas tanggung jawab
    katanya mesin gen1 250 cc padahal kenyataannya mesinnya sama dengan mesin zongshen ZS250GS yg hanya 230cc. itu saja sudah merupakan penipuan. mana nih YLKI????? saya sebagai konsumen merasa DITIPU dan YLKI tidak berbuat apa2. harusnya nih motor diRecall semua agar tidak mengakibatkan kecelakaan bagi pengendaranya.

    SAYA HANYA GA MAU ADA KORBAN PENIPUAN LAGI!!!!……
    CUKUPLAH HANYA SAYA DAN REKAN2 YG LAIN YG TERLANJUR BELI NIH MOTOR.

    Reply
  20. jahe

    turut berduka cita gan jika bener kondisi motor spt itu
    klo sudah bgt sulit jg klo ke ylki
    Kmrn denger ada fasilitas tukartambah dr yg lama ke generasi baru,ga nyoba itu?

    Reply
  21. edi

    Ga ngaruh bro klo disuruh trade in. itu mah hanya ngomong doang dari pihak Minervanya untuk menarik hati konsumen. buktinya sekarang Pihak minerva berani suruh kita2 yg mau trade0in nambah berapa? kalo disuruh nambah 10 jt yah mending kaga usah

    soalnya motor megelli gen2 itu bukannya kaga ada masalah…. tetep banyak masalahnya. jgnkan disuruh nambah 10jt buat trade-in, klo disuruhnya cmn 7jt pun gw masih mikir2. entar kegagalan megelli yg udah pernah gw benerin, harus gw kerjakan lagi di motor br yg gw terima hasil trade-in.

    secara trade-in cuman dapet mesin baru yg beda doang.. secara cuman beda pake radiator dan pake 4 klep tp tetep SOHC. trus udah gitu disuruh nambah 7 juta???? APA KAGA SALAH TUH??? mesin megelli gen 2 yang udah radiator itu kan buatan zongshen. di ebay aja kita bisa beli mesin ninja 250R dengan harga rata2 $500,- so…. apakah trade-in ini menyelesaikan masalah???? hanya menambah masalah dan kekesalan konsumen ajah.

    Wong ATPM-nya ini bekas bangkrut dan coba usaha lagi di bisnis motor… mending gw beli mesin ninja ajah dan ga usah trade-in. dgn begitu yg gw dapet lebih worthed.

    Reply
  22. danu

    beneran ad yg mw jual mesin ninja 250cc gelondongan..?
    kira2 berapaan tuh hrga ny klo dirupiahkan masbro..?

    Reply
    1. jahe Post author

      jual beli mesin motor copotan atau gelondongan ??? ninja 250 ?? ck ck ck ya bakal kena pajak lah klo beli mesin gelondongan dari luar, statusnya kan tetep import..

      Reply
  23. Rendy

    Minerva memang payah… Model keren kwalitas jelek, made in Germany tp mesin china. Apaan tuh, rugi ngambil nih motor. Gw aja ngambil nih motor sebulan dah banyak keluhan, rem blong, getaran besar, dll. Pas komplain ke dealernya, eh… Ternyata banyak juga yang komplaine soal mesinya. Hanya untung model aja nih motor, smoga orang2 pd sadar sblm ngambil nih motor china.

    Reply
  24. Pingback: Zongshen RX3 Motor Pabrikan China bernafas Adventure mirip BMW F800 bermesin mirip Minerva Megelli 250 | PERTAMAX7.com tapi belinya cukup premium ^_^

  25. check my source

    I just want to tell you that I am newbie to weblog and definitely savored your blog site. Very likely I’m want to bookmark your site . You really have outstanding well written articles. Thanks for sharing with us your website page.

    Reply
  26. Emery EPS#

    I simply wish to show you that I am new to writing and completely cherished your report. Very likely I am most likely to remember your blog post . You certainly have great article content. Admire it for discussing with us your very own web document

    Reply
  27. metrOclick~

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  28. John Deere Repair Manuals

    When I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the identical comment. Is there any manner you possibly can remove me from that service? Thanks!

    Reply
  29. Stron

    I simply couldn’t leave your site prior to suggesting that I really enjoyed the usual information an individual supply to your guests? Is gonna be back incessantly to investigate cross-check new posts.

    Reply
  30. Zwrot Podatku z Zagranicy Lublin

    Hello, Neat post. There’s a problem together with your web site in web explorer, would check this… IE nonetheless is the market leader and a large component of other people will omit your magnificent writing because of this problem.

    Reply
  31. Fashion

    Some genuinely great content on this web site, thank you for contribution. “Once, power was considered a masculine attribute. In fact, power has no sex.” by Katharine Graham.

    Reply
  32. cruises

    Good web site! I truly love how it is simple on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified when a new post has been made. I have subscribed to your RSS which must do the trick! Have a nice day!

    Reply
  33. News

    I genuinely enjoy reading through on this web site , it has got good blog posts. “Beauty in things exist in the mind which contemplates them.” by David Hume.

    Reply
  34. http://www.5aswiss.com

    Thanks so much for providing individuals with remarkably special possiblity to read articles and blog posts from this blog. It can be very terrific plus stuffed with fun for me personally and my office co-workers to visit the blog particularly three times weekly to read the newest guidance you have got. And of course, I’m usually happy considering the staggering hints you give. Selected two areas in this article are clearly the very best I’ve had.

    Reply
  35. cool electronic gadgets

    I’m still learning from you, but I’m trying to achieve my goals. I absolutely liked reading everything that is written on your blog.Keep the information coming. I enjoyed it!

    Reply
  36. laczenie rur pe

    I really appreciate this post. I have been looking all over for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

    Reply
  37. http://brandsfavor.com

    hello there and thank you for your info – I have definitely picked up anything new from right here. I did however expertise some technical points using this site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I’m complaining, but slow loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Anyway I am adding this RSS to my e-mail and could look out for a lot more of your respective interesting content. Make sure you update this again soon..

    Reply
  38. Home Improvement

    Attractive section of content. I just stumbled upon your site and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently fast.

    Reply
  39. historicdowntownmocksville.com

    Hello there, just became alert to your blog through Google, and found that it’s really informative. I’m gonna watch out for brussels. I’ll appreciate if you continue this in future. Lots of people will be benefited from your writing. Cheers!

    Reply
  40. montaz rur pex

    Really great info can be found on website . “I believe in nothing, everything is sacred. I believe in everything, nothing is sacred.” by Tom Robbins.

    Reply
  41. odziez robocza gorzow

    F*ckin’ amazing issues here. I’m very glad to look your post. Thank you so much and i’m taking a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a e-mail?

    Reply
  42. Buty Dzinsowe

    Hi, Neat post. There’s an issue with your site in web explorer, might test this… IE nonetheless is the market chief and a large part of folks will miss your great writing due to this problem.

    Reply
  43. kiosks

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  44. BusinessIntelligence

    wonderful submit, very informative. I wonder why the other experts of this sector do not understand this. You must proceed your writing. I’m sure, you’ve a great readers’ base already!

    Reply
  45. AccountingDegree

    You actually make it seem so easy along with your presentation however I to find this topic to be actually something which I think I’d never understand. It seems too complex and very huge for me. I’m looking forward for your next publish, I will attempt to get the hold of it!

    Reply
  46. monitor

    Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

    Reply
  47. Furniture

    I have been examinating out a few of your posts and i can claim pretty clever stuff. I will definitely bookmark your blog.

    Reply
  48. Fp3

    Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We’ve ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I’m also a specialist in this topic therefore I can understand your hard work.

    Reply
  49. Commercial Marketing

    I’m still learning from you, while I’m trying to reach my goals. I definitely enjoy reading everything that is posted on your blog.Keep the stories coming. I liked it!

    Reply
  50. Women

    You actually make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something which I think I would never understand. It seems too complex and very broad for me. I’m looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

    Reply
  51. Basen Gorzów

    F*ckin’ amazing things here. I’m very satisfied to peer your article. Thank you so much and i’m having a look ahead to touch you. Will you kindly drop me a mail?

    Reply
  52. business online

    I will immediately take hold of your rss as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Kindly let me know so that I could subscribe. Thanks.

    Reply
  53. small business loans

    you’re in reality a good webmaster. The site loading speed is incredible. It sort of feels that you are doing any distinctive trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have done a great task on this topic!

    Reply
  54. Pingback: www.datingnzcougar.info

  55. reklama gorzow

    I genuinely enjoy examining on this web site, it has superb blog posts. “One should die proudly when it is no longer possible to live proudly.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

    Reply
  56. reklama gorzow

    I got what you mean , regards for posting .Woh I am delighted to find this website through google. “Wisdom doesn’t necessarily come with age. Sometimes age just shows up by itself.” by Woodrow Wilson.

    Reply
  57. Pingback: sexe camslive

  58. reklama gorzow

    You can certainly see your enthusiasm in the paintings you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. At all times follow your heart. “Faith in the ability of a leader is of slight service unless it be united with faith in his justice.” by George Goethals.

    Reply
  59. gorzów

    Rattling wonderful info can be found on site . “You don’t get harmony when everybody sings the same note.” by Doug Floyd.

    Reply
  60. Pozycjonowanie Gorzów Wielkoposki

    I just could not go away your web site before suggesting that I actually enjoyed the standard information an individual supply to your visitors? Is gonna be back regularly in order to investigate cross-check new posts.

    Reply
  61. projektowanie stron gorzow

    Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do some research on this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such great info being shared freely out there.

    Reply
  62. secondary education

    Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Great. I’m also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *