Rem cakram Suzuki Shogun seret?? coba ganti kampas rem

By | February 7, 2011

2 bulan ini dibikin gumun sama cakram depan motor saya, awalnya karena kejadian kehabisan kampas rem telat ga diganti yang berakibat piringan depan jadi sedikit ‘kemakan’, kampas masih baru tapi seret banget klo motor jalan, seperti rem depan itu aktif ditekan padahal tidak, sehingga malah makin memperburuk keadaan piringan cakram-nya, saya pikir sih karena kampas masih baru jadi masih seret, eh ternyata udah jalan beberapa waktu masih seret aja, akhirnya servis ke Beres Suzuki, kampas ditipisin, kaliper dibongkar, eh enak klo jalan biasa artinya motor jalan maju, klo motor mundur jadi seret seperti cakram ditekan,wehhh, dibawa ke bengkel pinggiran milik teman, diservis Kaliper-nya, bisa berkurang sedikit tapi masih seret. itu juga saya sudah 2 kali ganti kampas rem cakram original SGP dan merk non orisinil berlabel Nisin bukan Nissin, 😆

akhirnya kepikiran buat gerinda rem cakram-nya tapi tanya ke beberapa bengkel bubut, dinyatakan tidak sanggup kalo bubut cakram model ‘giga disc’ seperti bawaan velg Satria FU atau New Shogun 125 series..karena udah buntu ga ada solusi, iseng iseng mulai tanya tanya harga piringan, mau saya ganti aja, eh lha kok 200rb lebih yg original SGP..mundur dulu deh niat ganti piringan rem cakram.

akhirnya setelah browsing dibeberapa forum, sedikit gambling nyoba 1 kali lagi ganti kampas rem cakram depan, kali ini saya putuskan ganti dengan label Daytona VX kampas rem yang direkomendasikan untuk penggunaan harian, pernah ada temen yg kasih info Daytona Gold , tapi kayanya itu cocoknya utk motor2 kenceng aja, 😀

and pas ada hari kosong saya main ke salah satu dealer Daytona resmi yang ada di kota Solo, akhirnya setelah kampas yang dicari ada, langsung deh pasang..dan eng ing eng hasilnya seret-nya hilang…! maju atau mundur sama-sama lancar jaya…ngerem juga empuk, modal cuma 35 rb saja..btw, dari beberapa temen yang punya motor serupa dengan saya (new shogun 125 versi CW double disc brake) memang kejadian seret cakram beberapa kali dikeluhkan dan rata-rata solusinya adalah ganti kampas rem cakram aftermarket yang bukan merk abal-abal, bisa Ferodo, Daytona, Kitaco dan lain-lain, klo kampas original SGP sih kayanya tebel dan terlalu keras bahannya CMIIW IMHO

Advertisements

205 thoughts on “Rem cakram Suzuki Shogun seret?? coba ganti kampas rem

  1. jahe Post author

    oli lancar jaya, karena sudah serpis kaliper, angin palsu juga udah dibuang tapi hasilnya nihil, eh lha kok ganti kampas sembuhhh 😀

    Reply
  2. jahe Post author

    bukan om martin, saya usahan selalu memakai suku cadang asli SGP di motor saya, belipun di Bengkel Resmi…:D

    Reply
  3. satria merah

    Wah, situasinya sama nih kayak fu saya., sampe skarang blum sembuh juga penyakit seretnya., 🙁
    Kalo Kampas daytona buat fu harganya berapa ❓ 🙄

    Reply
  4. dnugros

    weleh kemarin minggu aq juga ganti kampas rem depan pake SGP koq langsung masuk plung ngga pake seret, apa mungkin motornya tipe rondo ya jadi ngga seret lagi 😀

    Reply
  5. jahe Post author

    ^ ga masalah sapa tau ada yg punya pengalaman serupa dengan motor lain bisa coba dlu solusi yg ini

    Reply
  6. Pingback: Review Suzuki New Shogun 125, setelah 2.5 tahun! « remCakram

  7. bengkelsepedamotor

    Terimakasih buat infonya, kalau si kurus (Win ex Bro Taufik) rem cakramnya juga suka gitu kalau mundur seret padahal sudah pakai kanvas rem AHM, mungkin harus ganti kaliper komplit dengan masternya (maklum barang bekas).
    salam,
    bengkelsepedamotor

    Reply
  8. girifumi

    untuk Daytona tipe gold memang untuk cakram aftermarket juga, dalam hal ini Daytona.
    kalo memaksakan yang kalah justru piringannya.
    untuk kampas rem, ada fakta yang unik, Suzuki memiliki common part, Shogun, SkyWave, dan Satria F150. ketiganya kaliper piston ganda. urutan dari awal, paling murah – mahal. mutu berbanding lurus dengan mutu.

    Reply
  9. diding

    trus setelah pakai daytone awet ga ? Klu di bandingin ama sgp beda ny jauh ga ?

    Reply
  10. ajikz

    keboku juga pasang giga disk, udah lama ganti kampas rem merek seporette 20rb, murahan n ga terkenal sih. tapi awet n pakem. pertama pasang juga seret, solusinya piringan cakram sedikit “dibaret2in” pake asahan pisau atau amplas kasar. biarkan kampas beradu ama piringan yang kasar ampe membentuk alur baru selama pemakaian, dijamin cepet pakem dan lancar jaya.

    Reply
  11. awan setiawan

    kalo mau gerinda piringan cakram bahaya gak sih mas?
    kira2 abis berapa yo?
    coz mau ganti piringan cakram belakang FL ku 160an
    kalo gerinda murah n aman aku milih gerinda aja dolo,
    biar gak goyang2 kalipernya kalo jalan,
    coz kalo biz jalan gitu piringan belakang panas banget
    takut tiba2 ngunci pas jalan

    Reply
  12. jahe

    klo dibubut sih sekitar 50rb ongkosnya, tp efeknya piringan jadi tifisss, malah makin mudah mleyot tuh piringan, ga safe, pengalaman saya, piringan belakang panas karena kampas rem menekan piringan cakram meski saat itu rem sedang tidak aktif, salah satu yg paling sering sih sepele, daleman kaliper, kepala babi itu kotor, atau minyak rem yg udah ga bagus, kemarin sempet ngalamin piringan belakang panas plus bunyi klo jalan, ehh sebabnya cuma sepele, kotoran numpukk puk di kaliper, servisin aja di Beres minta bongkat kaliper biar dibersihin

    Reply
    1. awan setiawan

      kemaren sempet ganti kampas belakang bang di Beres,
      coz bunyi kayak ada gesekan gitu,
      sekarang masi aja panas kalo biz jalan,
      btw press ma bubut piringan cakram beda yak?
      kayaknya emang perlu di press cakram nya dari pada di bubut
      coz rada miring gitu jadi imbasnya kaliper goyang2 pas jalan

      Reply
      1. jahe

        bener banget memang seperti itu yg sy alami tp klo bunyi gesekan wajar, klo di press itu setahu saya bisa dipukul manual atau di ‘tekan’ pke alat, klo dibubut ya pke mesin bubut tentunya akan jadi tipis piringannya, klo diberes ga ngatasin masukin aja di bengkel2 yg sering garap pemasangan cakram belakang custom, biasanya lebih kreatif klo ada masalah

        Reply
  13. Budi setyawan

    yang jual merk daytona dimana mas ???
    motor suzuki ku jg seret bgt . .

    Reply
  14. Andrew

    Kalo pake yg merk Federal seret jg? Coz dr bengkel langganan nawarin pake itu.
    Rncana jg mo ganti lg nih. Kmrn pake yg ori SGP udah 3 bulan msh seret aja.

    Reply
    1. jahe Post author

      belum pernah pake merk Federal :D, biasanya klo masih seret ya di gerinda kampasnya biar rada tipis 😀

      Reply
      1. Andrew

        Kl kampas digerinda bukannya malah ‘ngemakan’ piringan gan? Coz permukaan kampasnya jd rusak..Dl sblm gnti pk SGP, ane prnh gnti merk abal2. Lalu stlh digerinda, motor jd lmyn nyaman buat jln maju tapi seret kl mundur, piringan jg jd kemakan…

        Reply
        1. jahe

          seperti yang saya alami tuh maju enakk mundurnya jd seret dan teratasi dgn ganti kampas, mungkin kampas yg kemarin abal2 jadi tingakat ‘kekerasan’ bahanyya tidak rata, klo abis digerinda kan biasanya diampelas dulu

          Reply
  15. arby

    gan/mau tanya cakram rem blkg shogun sp bunyi klo dimundurin ke belakang..gmn ya colucinya?

    Reply
    1. nemo

      kampas SGP ap bukan gan??
      punya ane pke yg abal2 juga gitu…

      Reply
  16. nemo

    belinya dMana gan???
    solo juga niihh…
    ane jga ngalami hal yg sama..
    depan belakang malah…

    Reply
      1. nemo

        oke gan…
        mkasi….
        pertama dipasang seter g gan??
        kan kampas masih tebel…

        Reply
        1. jahejahe

          klo yg daytona vx engga gan langsung enak kayanya lebih tipis dari orinya, klo ga dapet di solo di fjb kaskus banyak yg jual 😀

          Reply
  17. nemo

    apes gan…ternyata stoknya abz…
    tguu dlu dah mpe dtng lgi stoknya…

    Reply
  18. diary

    mau tanya ane pengguna new shogun 125 FL. nanya ke beres cakramnya bergelombang disarankan ganti piringan cakram, emang pernah jatuh jga sih kira2 masalahnya cakram atau kampas rem habisnya ga rata?
    karena ban depan klo diputar kedepan atau kebelakang diposisi piringan tertentu seperti ngerem sendiri.
    btw pke daytona bagusnya depan belakang atau depannya aja?
    thx b4

    Reply
    1. jahe

      sy pke depan belakang gan, klo udah divonis piringan cakram ga rata baiknya ganti
      sebaiknya coba ganti kampas rem dulu bisa pke daytona vx, ntar klo ga ngefek klo dana memang mepet cakram di press/bubut aja di tukang bubut biasanya bisa entah dibubut atau dipress nanti tergantung tingkat kerusakannya, oposi terakhir ya ganti piringan cakramnya

      Reply
      1. diary

        pke depan belakang yang punya FU?
        karena di catalog daytona kode kampas frontnya new shogun sama dengan kode punya FU tapi rear ga disebutkan sama atau ga. lalu lihat di web epartz suzuki kampas rearnya new shogun sepertinya sama jga sama dengan punya fu berarti kampas rear daytona fu bisa dipasang di new shogun FL?
        klo memang harus ganti cakram truz kampas pakai daytona pasang diberes bisa?
        karena kampasnya ga sgp.
        sebaiknya ganti kampas rem secara umum atau perkiraan berapa km?
        sorry banyak pertanyaan hehe
        thank’s B4

        Reply
        1. jahe

          bisa diberes, ganti kampas ya bisa diliat dengan mata kan klo kampasnya udah tipis 😀

          Reply
  19. Kunyit

    gan..mau tanya ane pny sogun sp lama…mslah nya jg cakram seret…
    udah prnah ganti o-ring kpala babi nya…lmyan enak tp ga lama jd seret lg..apa kampas nya jg bermasalah yak???

    Reply
    1. Kunyit

      1 lg gan…kl yg jual merk daytona di jkt dmn ya gan??
      bisa mnta spek na daytona buat kampas rem depan n blkg ??

      Reply
      1. jahe

        kampas seret bisa jadi piringan ga center coba dilepas piringannya dan ditaruh di bidang yg datar misal kaca..sebab lain krn umur kaliper yg udah tua dan jarang dibersihkan
        klo kampasnya speknya sama dengan punya Satria FU, bisa tukar pakai, klo dijakarta ya cari aja di bonjer, atau mau lbh praktis di kaskus ada yg jual sekitar 35rb-an

        Reply
  20. fahmi

    Di medan susah bener om nyari kampas rem merk daytona,kebanyakan bengkel nawarin pake kampas honda,udah pernah nyoba tapu masi seret juga,kemaren pernah d bantu pasang pake ring 2 mm seret dan bunyi ilang eh selang beberapa haro muncul lagi

    Reply
    1. jahe Post author

      ya klo susah terpasan kampasnya digerinda biar rada tipis :(, kenapa tdk beli online saja ? 😀

      Reply
  21. Homepage

    I simply want to mention I am very new to blogging and seriously liked you’re web site. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually have wonderful articles. Thanks a lot for revealing your blog.

    Reply
  22. (Emery EPS

    I simply hope to notify you that I am new to putting up a blog and undeniably cherished your report. Quite possibly I am likely to bookmark your blog post . You truly have fantastic article information. Get Pleasure From it for discussing with us all of your website article

    Reply
  23. Fashion

    Very wonderful info can be found on weblog . “Search others for their virtues, thyself for thy vices.” by Benjamin Franklin.

    Reply
  24. )metRoclick

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  25. News

    I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

    Reply
  26. John Deere Technical Manuals

    I have observed in the world the present day, video games will be the latest popularity with children of all ages. Often times it may be extremely hard to drag young kids away from the games. If you want the very best of both worlds, there are numerous educational games for kids. Great post.

    Reply
  27. News

    I’ve recently started a website, the info you offer on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. “The more sand that has escaped from the hourglass of our life, the clearer we should see through it.” by Jean Paul.

    Reply
  28. Pozycjonowanie Stron WWW Poznan

    Thank you, I’ve recently been looking for information about this topic for a long time and yours is the best I have discovered till now. However, what concerning the bottom line? Are you certain about the source?

    Reply
  29. SEO

    I like this web site very much, Its a very nice office to read and incur information. “Things do not change we change.” by Henry David Thoreau.

    Reply
  30. Aktualizacja Stron

    But a smiling visitant here to share the love (:, btw great layout. “Justice is always violent to the party offending, for every man is innocent in his own eyes.” by Daniel Defoe.

    Reply
  31. Fashion

    Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

    Reply
  32. financial analysts

    Thanks , I’ve just been searching for information approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve came upon so far. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

    Reply
  33. News

    Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “It is our choices…that show what we truly are, far more than our abilities.” by J. K. Rowling.

    Reply
  34. Maszyny Rolnicze Lublin

    I simply couldn’t go away your website before suggesting that I actually loved the usual info an individual provide on your guests? Is going to be again ceaselessly in order to investigate cross-check new posts.

    Reply
  35. Maszyny Rolnicze Lubuskie

    What i do not realize is in truth how you’re not actually much more neatly-preferred than you may be now. You are so intelligent. You realize therefore significantly relating to this topic, produced me individually consider it from numerous numerous angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated unless it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. All the time deal with it up!

    Reply
  36. alternative medicine

    It¡¦s really a cool and useful piece of information. I am glad that you just shared this useful info with us. Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.

    Reply
  37. Home Improvement

    Normally I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to take a look at and do it! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great article.

    Reply
  38. Gartentore Aus Polen

    Very interesting topic , regards for putting up. “Challenge is a dragon with a gift in its mouthTame the dragon and the gift is yours.” by Noela Evans.

    Reply
  39. zgrzewarka do rur

    Great website. Plenty of useful information here. I’m sending it to several buddies ans additionally sharing in delicious. And certainly, thanks for your sweat!

    Reply
  40. hat shop

    I will immediately clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me realize so that I may just subscribe. Thanks.

    Reply
  41. http://gshguide.com

    I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website 🙂

    Reply
  42. News

    Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal website.

    Reply
  43. HomeRentals

    Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

    Reply
  44. InsuranceAdjuster

    Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

    Reply
  45. Health

    I have been surfing online greater than three hours lately, but I by no means found any fascinating article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content material as you probably did, the net shall be much more useful than ever before. “We are not retreating – we are advancing in another Direction.” by Douglas MacArthur.

    Reply
  46. Buty Jeansowe Meskie

    What i don’t understood is actually how you are now not actually a lot more well-preferred than you might be now. You’re so intelligent. You understand thus considerably relating to this matter, produced me in my view consider it from numerous varied angles. Its like men and women don’t seem to be interested until it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always handle it up!

    Reply
  47. Topánky Mustang Panske

    Usually I do not read article on blogs, however I would like to say that this write-up very pressured me to try and do it! Your writing taste has been surprised me. Thanks, very great article.

    Reply
  48. Mustang Topanky

    Thanks for helping out, wonderful information. “Job dissatisfaction is the number one factor in whether you survive your first heart attack.” by Anthony Robbins.

    Reply
  49. BeautyFix

    Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

    Reply
  50. touch screen

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  51. Obuv Mustang Výprodej

    I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Carry on the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my site :).

    Reply
  52. Fashion

    I will immediately grasp your rss feed as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

    Reply
  53. Petardy Hukowe

    It is in point of fact a great and helpful piece of info. I am happy that you just shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

    Reply
  54. Make Up

    You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

    Reply
  55. Garden Center

    Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

    Reply
  56. Sklep z Fajerwerkami

    I’ve recently started a site, the info you provide on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “‘Tis our true policy to steer clear of permanent alliances with any portion of the foreign world.” by George Washington.

    Reply
  57. Hotele Gorzów

    What i don’t understood is in fact how you’re no longer actually much more well-preferred than you may be now. You’re very intelligent. You know thus considerably in the case of this subject, produced me in my opinion consider it from numerous various angles. Its like women and men are not interested until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs excellent. All the time care for it up!

    Reply
  58. Career And Jobs

    Hi there, You have done an excellent job. I will certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m sure they’ll be benefited from this site.

    Reply
  59. Pingback: Google

  60. Pingback: Atorvastatin

  61. Pingback: jesus movie

  62. kitchen remodel ideas

    I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

    Reply
  63. Pingback: Hydroquinone

  64. Pingback: Hydroquinone

  65. Pingback: pc build guide

  66. Pingback: Landscape Designer Spring Lake NJ

  67. Pingback: Solar Battery

  68. Pingback: Escorts, Escort Companions, Escort ads

  69. Pingback: real

  70. Pingback: painting san francisco ca

  71. Pingback: web development scotland

  72. Pingback: realistic vibrator

  73. Pingback: female orgasm

  74. Pingback: whmcs

  75. Pingback: برش لیزر

  76. Pingback: drivers

  77. Pingback: Accredited Online Courses

  78. Pingback: Sacramento Taxi airport

  79. Pingback: Google

  80. Pingback: datingnzcougar.info

  81. Pingback: find a threesome

  82. Pingback: rhalyns online store

  83. Pingback: COLOR ENHANCED DIAMOND

  84. Pingback: used test equipment

  85. Pingback: phones

  86. painting

    Generally I don’t learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite great post.

    Reply
  87. Pingback: strap on for lesbians

  88. Pingback: prazdniki v kazahstane 1965

  89. Pingback: segodnya prazdnik

  90. Pingback: trah_net_621

  91. Pingback: women wearing strap ons

  92. Pingback: sasha grey toys

  93. Pingback: anal training toys

  94. Pingback: affiliate marketing

  95. Pingback: install america nashville

  96. Pingback: ejaculating dildo

  97. Pingback: Fire Prick

  98. business week

    certainly like your website but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the reality nevertheless I will surely come back again.

    Reply
  99. Pingback: realistic dildo

  100. Pingback: what are ben wa balls

  101. Pingback: toy haul

  102. Pingback: penis pumps

  103. Pingback: vibrating anal beads

  104. Pingback: Dildo

  105. Pingback: top sex toys

  106. Pingback: Best Subscription Box

  107. Pingback: prostate massager

  108. gorzów

    I have recently started a website, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “There is a time for many words, and there is also a time for sleep.” by Homer.

    Reply
  109. Pingback: hd film izle

  110. pozycjonowanie gorzow

    you are really a good webmaster. The site loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic task in this matter!

    Reply
  111. Pingback: rotating rabbit vibrator

  112. Pingback: adult toys

  113. Pingback: http://www.loeldeal.com

  114. gorzow

    Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

    Reply
  115. Pingback: free mobile sex chat men online

  116. Pingback: Wet Wabbit

  117. Pingback: earn 100 a day

  118. gorzow

    Some truly good posts on this website, thank you for contribution. “Be absolutely determined to enjoy what you do.” by Sarah Knowles Bolton.

    Reply
  119. Pingback: psihologeskie slovari

  120. Pingback: best kinky bondage

  121. gorzow

    hello!,I like your writing so so much! proportion we communicate extra approximately your post on AOL? I need an expert in this house to solve my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to look you.

    Reply
  122. Pingback: masturbator sex toy

  123. tworzenie stron gorzow

    I like what you guys are up also. Such smart work and reporting! Keep up the excellent works guys I’ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my website :).

    Reply
  124. Pingback: amanda hawkins

  125. Pingback: pocket masturbator

  126. Pingback: Silicone baking mat

  127. Pingback: fitness trends

  128. Pingback: the beauty and meaning of birthstones

  129. Pingback: strap-on dildo

  130. Pingback: mens essential accessories

  131. Pingback: IT Security Assessment in Jacksonville

  132. Pingback: free stock photos

  133. Pingback: vibrating panties with remote

  134. Pingback: today match prediction

  135. Pingback: thrusting vibrator

  136. Pozycjonowanie Gorzow

    Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

    Reply
  137. computer gaming

    What i do not understood is in truth how you are not really much more well-liked than you may be right now. You are very intelligent. You know thus significantly on the subject of this topic, made me in my opinion consider it from a lot of numerous angles. Its like women and men don’t seem to be involved until it¡¦s something to do with Girl gaga! Your personal stuffs nice. All the time maintain it up!

    Reply
  138. projektowanie stron gorzow

    Good day very nice web site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to search out so many useful information here within the publish, we want develop more techniques on this regard, thanks for sharing.

    Reply
  139. Pingback: порно трусики дети

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *