AHM SPX 1 Orange, oli full sintetis murah, racikan khusus Repsol untuk Honda

By | October 24, 2011

hmmm, rada kaget juga kemarin pas baca salah satu majalah otomotif lokal ada iklan tentang oli AHM SPX1 dengan kemasan berwarna emas, yang bikin kaget tuh ternyata nih oli diklaim sebagai oli full sintetis seperti tertulis di kemasannya, oli ini hasil dari kolaborasi anatara perusahaan oli ternama Repsol dengan Honda, meski full sintetis, harganya murehhhhh Rp. 43.500, masih mahalan Shell AX7 yg semi sintetis atau hampir sama dengan harga Pertamina Enduro Racing :D, pas servis motor saya, Silvia, langsung coba pake oli ini, efeknya??? ada sih tapi belum kerasa signifikan, maklum baru sehari ganti olinya, :mrgreen:

ada yang mau coba juga?
* karena belum punya CBR250R cobain olinya aja dulu, 😀

Untuk memenuhi kebutuhan pelumasan terhadap mesin yang berperforma tinggi ini, AHM telah mengembangkan minyak pelumas berbahan full syntetic AHM Oil SPX-1. Pelumas ini diformulasikan khusus oleh Honda R&D Japan dengan dilengkapi Honda Approval Number pada kemasan yang tidak dimiliki oleh pelumas lain. Pelumas ini menjadi oli asli Honda CBR 150R dan Honda CBR 250R di Indonesia. Pelumas ini kini tampil dengan kemasan baru dengan racing image yang kental.

“Oli premium Honda ini akan memperpanjang interval penggantian oli, baik untuk Honda CBR 150cc maupun Honda CBR 250cc,” ujar President Director AHM Yusuke Hori.

AHM Oil SPX-1 mengusung beberapa teknologi yaitu Engine Protection Technology , Honda Smartfilm , Honda Visco Improver, Honda Anti Oxidant, dan Honda Cleansing Agent.

Teknologi Engine Protection pada AHM Oil SPX-1 membuat pelumas ini sanggup melumasi mesin hingga celah tersempit serta mengurangi beban kerja mesin. Teknologi ini akan memberikan perlindungan maksimal pada mesin.

Honda Smartfilm mampu memberikan proteksi (oil film) secara maksimal di permukaan logam pada mesin. Sifat oli yang sangat melekat pada logam di mesin dan dengan kekentalan yang tepat yaitu 10W-30, menjaga kestabilan gesekan kopling dan gesekan antar komponen di dalam mesin sehingga dapat memaksimalkan kinerja mesin. Gesekan yang minim dapat membuat kerja mesin lebih ringan, bahkan akan mengurangi konsumsi bahan bakar hingga 8% jika dibandingkan dengan pelumas yang memiliki kekentalan 20W-40 (berdasarkan tes data Honda R&D Japan).

Teknologi Honda Visco Improver mampu meningkatkan ketahanan dan kestabilan pelumas terhadap perubahan temperatur, serta memudahkan start awal mesin di temperatur rendah. AHM Oil SPX-1 memiliki kestabilan molekul oli baik mekanis dan kimiawi yang sangat baik (chemical & shear stability), sehingga menghasilkan pelumasan yang lebih baik pada temperatur tinggi, mengurangi penguapan oli (evaporative loss), dan memudahkan starter mesin di cuaca dingin.

Honda Anti Oxidant mencegah oksidasi dan memperpanjang umur pelumas. AHM Oil SPX-1 dapat memperpanjang umur komponen mesin dengan interval penggantian oli yang lebih lama yaitu 12.000 km untuk CBR 250cc, dan 8.000 km untuk CBR 150cc. Dengan demikian, biaya perawatan pun akan lebih hemat.

“Dengan pemakaian minyak pelumas yang lebih tahan lama, kita dapat berkontribusi dalam upaya penghematan pemakaian sumber daya mineral kita sekaligus mengurangi pencemaran yang ditimbulkan,” ujar Executive Vice President Director AHM Johannes Loman

Honda Cleansing Agent berfungsi membersihkan dan memisahkan kerak serta residu dalam mesin.

AHM Oil SPX-1 dipasarkan di seluruh jaringan bengkel AHASS (Astra Honda Authorized Service Station) dan dealer resmi Honda di Indonesia dalam dua pilihan SPX-1 10W-30 SJ/MA 0.8 L dan SPX-1 10W-30 SJ/MA 1.0 L dengan HET (Harga Eceran Tertinggi) masing-masing Rp37.000 dan Rp43.500.

sumber : astra-honda.com

Advertisements

174 thoughts on “AHM SPX 1 Orange, oli full sintetis murah, racikan khusus Repsol untuk Honda

  1. redbullrider

    IMHO, ane pake oli ini di nmp lumayan enak, di kilometer awal nyaris mirip mpx, tapi lama-lama setelah 1000km malah jadi tambah alus… sekarang hampir 2000km masih enak…

    Reply
    1. jahe

      iya itu dia om makanya sy jg belum ngerasain full performa nih oli, lha klian AHM aja sanggup sampe 12000KM di CBR250R dan 8000Km untuk CBR150R

      Reply
  2. lovemybike

    kalo cbr 150 bisa 8000 km, cbr 250 rpm nya lebih rendah bisa 12.000 km. . .berarti nggo nmp iso 16.000 km. . .selama punya motor cuma ganti oli 2 kali donk? mossooook??? xixixi

    Reply
    1. Joko

      Buat nmp lebih pendek drpd cbr150, soalnya belum injeksi, rawan bensin masuk karter. Paling 5000km.

      Reply
  3. warung DOHC

    oli iki angel golekane #aku aje sing jabodetabek belom dapet 👿

    nyobain yg SPX1 white = enak, gimana yg ini yo? 🙄

    oli murah meriah namun masun di engine DOHC #testy from Paijo :mrgreen:

    Reply
    1. jahe

      mungkin bisa coba trik dari saya klo susah cari oli AHM SPX-1 ini, saya kemarin juga susah nyari2 didealer , 3 dealer klo ga salah pada ga ready semua, alasannya mereka blm pernah servis NewCBR, akhirnya sy ke dealer yg majang CBR alias jual CBR ehhh ternyata ready stock

      Reply
    1. mahendra

      Iia betul gan . Apa saenya juga g tlalu kecil?? Apa pas.. katanya kalo lebih bnyak bisa bagus dmesin

      Reply
    1. gendutz

      AKU WIS NGANGGO SPX MASE… ANANE MUNG NENG ASLI MOTOR KARO ASTRA MOTOR….

      Reply
  4. Ribut Santoso

    Perlu di Coba selama ini setia ama enduro racing rasa blue berry

    Reply
  5. nunoo

    sayangnya masih agak susah ditemui nih, di daerah ane yg pinggiran jg susah cari ahass yg sedia stok spx..
    anyway.. ternyata yg punya blog ini om jahe yg belakangan suka mangkal di megaproholic ya.. hehehe salken om :mrgreen:

    http://nunoo.wordpress.com/

    Reply
    1. jahe

      hahaha iya om salam kenal, mohon bimibingannya di Megaproholic ya? :mrgreen:
      btw, klo di Solo or Semarang asal di Main Dealer ada kok, apalagi klo dealer nya jual CBR jg 😀

      Reply
  6. ubrium

    “AHM Oil SPX-1 dipasarkan di seluruh jaringan bengkel AHASS (Astra Honda Authorized Service Station) dan dealer resmi Honda di Indonesia dalam dua pilihan SPX-1 10W-30 SJ/MA 0.8 L dan SPX-1 10W-30 SJ/MA 1.0 L dengan HET (Harga Eceran Tertinggi) masing-masing Rp37.000 dan Rp43.500.”

    koreksi: tidak di seluruh ahass om. di t4 ane ada dua bengkel ahass dan dua-duanya tidak ada spx sdh 3 bln.

    Reply
  7. war_wer_racing

    masih jaso ma (satu), jauh dibawah enduro racing sudah jaso ma2 (dua)…

    Reply
    1. jahe Post author

      kurang tahu ya klo spek sih cocok, cuma kekentalannya yg sy kurang yakin..klo oli standar FU kekentalan 40, masih berani lah pake yang kekentalan 30

      Reply
  8. bumblebee my blade

    keren juga tu., bisa d app d new blade ndak yo.. lumayan tu d banding rivalnya enduro racing 4 T…..

    Reply
    1. jahe Post author

      new blade bisa krn spek oli standarnya jg sama 10w-30

      Reply
  9. Melovers

    berarti megapro bisa dong ya ? kan dia spek awalnya 10/30

    Reply
    1. jahe Post author

      honda new megapro saya pke oli spx 1 orange ini

      Reply
  10. nienneo

    Wah mantep ni … kerjasama yang ciamik…. penghematan sumber daya mineral buat negara .. juga buat kantong konsumen jadi kagak usah harus sering ganti oli….mudah-mudahan distribusinya segera merata di smua AHASS ya..biar gak sirik-sirikan…yang buat matic nya ada rencana gak ya buat oli semacem ini? kapan ni ?

    Reply
  11. ARI PRASTYO

    gan klo SPX 1 bwt NMP ane cucok g yo gan? mohon pencerahanya…..slama ini ane pk Enduro 4T racing…emang ada bedanya dikit c…sdikit ada tarikan enteng pk SPX 1…

    Reply
    1. mamang

      Enduro 4T Racing andalan Bro,Pertamina Oke.Mamang sd buktikan untuk NMP 2012.

      Reply
  12. Martin

    setau saya sih bisa Gan, kl browsing2 jg dibilang SPX kualitas ok koq

    Reply
    1. si tirev

      pengalaman pribadi kmaren mudik pake tiger revo dg oli ahm spx1 60jam dari Jambi s.d Solo ~1800km,hasilnya stelah tap oli mesin tinggal kurang dr 0,5 lt,lainnya nguap,..mohon pencerahannya..,

      Reply
      1. jahe

        generasi mesin tiger GL200, termasuk mesin lama, sy rasa spx1 memang terlalu encer 10w-30 knp ga menggunakan yg 15w-50 atau 20w-50??, apalagi di panteng jalan ampe 60jam…jelas klo nguap

        Reply
  13. mamang

    Mamang pake NMP 2012, oli Enduro 4T Racing aman tidak ada masalah.starter gampang,suara alus,tarikan enteng,sd 2500Km oli belum berubah.,bbm irit..lancar keluar masuk lokasi HTI MHP SumSel.Jangan pilih yang lain Bro.Pertamina.Yess.

    Reply
  14. Cookies

    Uhuy, mantabb. Ini ni yg gue suka. Biar motor awet? Bukan dengan dicekoki pertamax, tapi ganti oli yg rutin dan pake oli bagus. Mantebb ni oli full sintetik cuma 40rebuan

    Reply
  15. el kampreto

    ni oli jozz banget buat NMP, TARIKANNYA BRO HALUUUUSSSSSSSSSS, mesin gk gmpang panas pokoke mantep lah pengguna NMP ane rekomen bgt dah *ane kapok pake end*ro reseng

    Reply
    1. azharrizteki

      ga salah ngga gampang panas mas? olinya kan encer bgt, lebih encer dari MPX1 malah… dari enduro racing juga… apa karena struktur mesin kita berbeda? hahaha

      Reply
  16. nightmare

    kurang tahu ya klo spek sih cocok, cuma kekentalannya yg ane kurang yakin..klo oli standar FU kekentalan 40, masih berani lah pake yang kekentalan 30

    Reply
  17. karyo

    spx1 buat CB150R gue …. hwadawwww mesin jadi “klotok-klotok”… ko dibilang biasa aja ma AHM… tidak mengurangi performa mesin…. jelas suaranya ga normal bgitu kok dibilang biasa aja… “Goblog”

    Reply
    1. jahe Post author

      itu bukan krn oli, di CB150R bunyi klotok2 datang dari Camshaft holder, dan itu dialami bukan hanya 1 motor aja, segera klaim ke AHASS terdekat utk mendapat penggantian part 😀

      Reply
  18. tejo

    Jelas2 ni oli di ciptain,dirancang,dibuat untuk cbr perancangnya lebih pinter dari lho lho pade

    Reply
  19. ahmadamriamiruddin01

    saya pake di Verza, mantap gesekan mesin dan performa. habis ganti langsung di pake touring. mantap betul, apalagi kalau pakai pertamax. salam HVIC MAKASSAR 008

    Reply
  20. Bonuses

    I simply want to mention I’m very new to weblog and honestly liked your page. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You definitely have remarkable writings. Bless you for sharing your web-site.

    Reply
  21. Emery EPS)

    I simply desire to tell you that I am new to wordpress blogging and certainly admired your write-up. Very possible I am going to bookmark your blog post . You really have superb article blog posts. Admire it for telling with us your very own web information

    Reply
  22. Fashion

    Hey, you used to write magnificent, but the last few posts have been kinda boring… I miss your super writings. Past few posts are just a little out of track! come on!

    Reply
  23. metrocliCk

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  24. News

    Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do some research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I am very glad to see such great information being shared freely out there.

    Reply
  25. Tworzenie Stron WWW Gorzow Wlkp

    hello!,I really like your writing so much! share we keep in touch extra approximately your post on AOL? I need a specialist in this space to resolve my problem. Maybe that’s you! Taking a look ahead to peer you.

    Reply
  26. News

    Hello there, You’ve done an incredible job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends. I’m confident they will be benefited from this website.

    Reply
  27. Tworzenie Stron Gorzow

    Excellent read, I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he just bought me lunch since I found it for him smile So let me rephrase that: Thanks for lunch! “To be 70 years young is sometimes far more cheerful and hopeful than to be 40 years old.” by Oliver Wendell Holmes.

    Reply
  28. Kindergeld

    I really appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You’ve made my day! Thx again!

    Reply
  29. Fashion

    Magnificent web site. A lot of useful info here. I am sending it to some pals ans additionally sharing in delicious. And naturally, thanks to your sweat!

    Reply
  30. hotel

    Hey very cool website!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your web site and take the feeds additionally¡KI’m happy to find a lot of useful info here within the publish, we’d like develop more techniques on this regard, thank you for sharing. . . . . .

    Reply
  31. News

    I am really impressed with your writing skills and also with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Anyway keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one today..

    Reply
  32. Maszyny Rolnicze Lublin

    I like this site very much, Its a very nice billet to read and receive information. “If at first you don’t succeed, you’re running about average.” by M. H. Alderson.

    Reply
  33. News

    Some really nice and useful info on this site, as well I think the style has good features.

    Reply
  34. http://www.chanelpascher.com

    You really make it seem really easy along with your presentation but I in finding this matter to be really something which I feel I’d by no means understand. It seems too complicated and very large for me. I am having a look ahead for your next put up, I¡¦ll attempt to get the hold of it!

    Reply
  35. Home Improvement

    Someone necessarily help to make seriously posts I might state. That is the first time I frequented your website page and to this point? I amazed with the analysis you made to create this actual publish amazing. Fantastic task!

    Reply
  36. odziez ochronna bhp

    Usually I do not learn post on blogs, but I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing taste has been amazed me. Thanks, very great article.

    Reply
  37. FarmerHome

    I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good. I don’t know who you are but certainly you are going to a famous blogger if you aren’t already 😉 Cheers!

    Reply
  38. HealthRisk

    I will right away seize your rss feed as I can not find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you’ve any? Please let me recognise in order that I may subscribe. Thanks.

    Reply
  39. SecretaryEducation

    You could certainly see your expertise within the paintings you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they believe. At all times follow your heart.

    Reply
  40. photobooth

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

    Reply
  41. Cizmy Mustang

    Normally I do not read post on blogs, however I wish to say that this write-up very forced me to try and do so! Your writing taste has been amazed me. Thanks, quite nice post.

    Reply
  42. bright

    Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

    Reply
  43. ircyb.org

    I have to express my appreciation to you for bailing me out of this type of matter. Right after researching through the the web and coming across thoughts that were not productive, I figured my entire life was over. Being alive without the presence of approaches to the issues you’ve fixed as a result of your good short article is a serious case, as well as those that would have badly damaged my entire career if I had not noticed your website. The talents and kindness in maneuvering a lot of stuff was vital. I’m not sure what I would have done if I had not come across such a point like this. I’m able to now look forward to my future. Thanks a lot so much for this reliable and results-oriented help. I will not be reluctant to recommend your web blog to any individual who wants and needs counselling on this issue.

    Reply
  44. Home Improvement

    I got what you mean , thanks for putting up.Woh I am glad to find this website through google. “Food is the most primitive form of comfort.” by Sheila Graham.

    Reply
  45. Mustang Obuv

    I conceive this site contains some rattling superb info for everyone. “Dealing with network executives is like being nibbled to death by ducks.” by Eric Sevareid.

    Reply
  46. Accountant Education

    Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your site is wonderful, as well as the content!

    Reply
  47. Apartment Search

    Good article and straight to the point. I am not sure if this is in fact the best place to ask but do you people have any ideea where to hire some professional writers? Thanks 🙂

    Reply
  48. Fajerwerki Tanio

    Hiya very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Wonderful .. I’ll bookmark your blog and take the feeds also…I’m satisfied to find numerous useful information right here in the submit, we’d like develop more strategies in this regard, thank you for sharing.

    Reply
  49. Health

    It is in reality a nice and helpful piece of information. I am satisfied that you simply shared this helpful information with us. Please keep us up to date like this. Thank you for sharing.

    Reply
  50. business online

    Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I’m very glad to see such magnificent info being shared freely out there.

    Reply
  51. route 66

    I have read several excellent stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you place to create the sort of excellent informative site.

    Reply
  52. advertising

    I loved as much as you will receive carried out right here. The sketch is attractive, your authored material stylish. nonetheless, you command get got an edginess over that you wish be delivering the following. unwell unquestionably come more formerly again since exactly the same nearly a lot often inside case you shield this hike.

    Reply
  53. cake mix

    Wonderful work! That is the kind of info that should be shared around the web. Disgrace on Google for now not positioning this submit higher! Come on over and consult with my website . Thanks =)

    Reply
  54. photoshop

    I have been absent for a while, but now I remember why I used to love this blog. Thanks , I¡¦ll try and check back more often. How frequently you update your web site?

    Reply
  55. arts and learning

    I¡¦ve read several excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I surprise how a lot effort you place to create any such wonderful informative site.

    Reply
  56. Pingback: Google

  57. Pingback: Google

  58. definition of business

    It¡¦s in reality a great and helpful piece of information. I¡¦m glad that you simply shared this useful info with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    Reply
  59. technology

    It is in reality a nice and useful piece of info. I am glad that you simply shared this useful information with us. Please stay us informed like this. Thank you for sharing.

    Reply
  60. financial news

    I’m still learning from you, but I’m improving myself. I absolutely liked reading all that is written on your blog.Keep the tips coming. I enjoyed it!

    Reply
  61. Pingback: double ended dildo

  62. gorzów

    I’ve been surfing online greater than 3 hours nowadays, yet I by no means found any fascinating article like yours. It is pretty price sufficient for me. In my opinion, if all webmasters and bloggers made just right content material as you did, the net shall be much more useful than ever before. “When the heart speaks, the mind finds it indecent to object.” by Milan Kundera.

    Reply
  63. Pingback: Film izle

  64. Pingback: best sex toy

  65. gorzow

    hi!,I really like your writing very a lot! share we communicate extra about your post on AOL? I require an expert on this space to solve my problem. May be that is you! Taking a look ahead to look you.

    Reply
  66. Pingback: como funciona el Vibrador Wet And Wild

  67. Pingback: philosophie slovari

  68. Pingback: sex toys for men

  69. Pingback: Review

  70. Pingback: clit vibrator

  71. pozycjonowanie gorzow

    Enjoyed studying this, very good stuff, thanks . “What the United States does best is to understand itself. What it does worst is understand others.” by Carlos Fuentes.

    Reply
  72. Pingback: Bestecktaschen Modell Naptidi für Kinder

  73. Pingback: Black silicone baking mat

  74. outdoor education

    You can definitely see your expertise within the work you write. The arena hopes for even more passionate writers such as you who are not afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

    Reply
  75. Pingback: your gym workout

  76. Pingback: ladies and mens jewellery shops

  77. Pingback: mens outlets

  78. Pingback: adam and eve sex toys

  79. Pingback: Disaster Recovery in Jacksonville

  80. Pingback: free images

  81. Pingback: betting tips

  82. Pingback: vibrator panties

  83. Pingback: rampant rabbit

  84. Pingback: milf porn online

  85. Pingback: 15 iyulya 7386

  86. Pingback: سرور مجازی

  87. Pingback: DraftKings NBA

  88. Pingback: using a rabbit vibrator

  89. Pingback: last longer in bed

  90. Pingback: Tire Pressure

  91. Pingback: friv

  92. Pingback: Gadgets for baby

  93. Pingback: Painting Brisbane

  94. Pingback: muscle stimulator machine

  95. Pingback: stormy's secret stormy daniels keiran lee

  96. Pingback: blacked nicole aniston i just want sex part 4

  97. Pingback: trah_net_621 porno sperma

  98. Pingback: Take my online class

  99. cap

    Its like you read my mind! You seem to know so much about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with a few pics to drive the message home a bit, but instead of that, this is fantastic blog. A great read. I will certainly be back.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *