Rem cakram Suzuki Shogun seret?? coba ganti kampas rem

2 bulan ini dibikin gumun sama cakram depan motor saya, awalnya karena kejadian kehabisan kampas rem telat ga diganti yang berakibat piringan depan jadi sedikit ‘kemakan’, kampas masih baru tapi seret banget klo motor jalan, seperti rem depan itu aktif ditekan padahal tidak, sehingga malah makin memperburuk keadaan piringan cakram-nya, saya pikir sih karena kampas masih baru jadi masih seret, eh ternyata udah jalan beberapa waktu masih seret aja, akhirnya servis ke Beres Suzuki, kampas ditipisin, kaliper dibongkar, eh enak klo jalan biasa artinya motor jalan maju, klo motor mundur jadi seret seperti cakram ditekan,wehhh, dibawa ke bengkel pinggiran milik teman, diservis Kaliper-nya, bisa berkurang sedikit tapi masih seret. itu juga saya sudah 2 kali ganti kampas rem cakram original SGP dan merk non orisinil berlabel Nisin bukan Nissin, 😆

akhirnya kepikiran buat gerinda rem cakram-nya tapi tanya ke beberapa bengkel bubut, dinyatakan tidak sanggup kalo bubut cakram model ‘giga disc’ seperti bawaan velg Satria FU atau New Shogun 125 series..karena udah buntu ga ada solusi, iseng iseng mulai tanya tanya harga piringan, mau saya ganti aja, eh lha kok 200rb lebih yg original SGP..mundur dulu deh niat ganti piringan rem cakram.

akhirnya setelah browsing dibeberapa forum, sedikit gambling nyoba 1 kali lagi ganti kampas rem cakram depan, kali ini saya putuskan ganti dengan label Daytona VX kampas rem yang direkomendasikan untuk penggunaan harian, pernah ada temen yg kasih info Daytona Gold , tapi kayanya itu cocoknya utk motor2 kenceng aja, 😀

and pas ada hari kosong saya main ke salah satu dealer Daytona resmi yang ada di kota Solo, akhirnya setelah kampas yang dicari ada, langsung deh pasang..dan eng ing eng hasilnya seret-nya hilang…! maju atau mundur sama-sama lancar jaya…ngerem juga empuk, modal cuma 35 rb saja..btw, dari beberapa temen yang punya motor serupa dengan saya (new shogun 125 versi CW double disc brake) memang kejadian seret cakram beberapa kali dikeluhkan dan rata-rata solusinya adalah ganti kampas rem cakram aftermarket yang bukan merk abal-abal, bisa Ferodo, Daytona, Kitaco dan lain-lain, klo kampas original SGP sih kayanya tebel dan terlalu keras bahannya CMIIW IMHO

205 thoughts on “Rem cakram Suzuki Shogun seret?? coba ganti kampas rem”

  1. oli lancar jaya, karena sudah serpis kaliper, angin palsu juga udah dibuang tapi hasilnya nihil, eh lha kok ganti kampas sembuhhh 😀

  2. Wah, situasinya sama nih kayak fu saya., sampe skarang blum sembuh juga penyakit seretnya., 🙁
    Kalo Kampas daytona buat fu harganya berapa ❓ 🙄

  3. weleh kemarin minggu aq juga ganti kampas rem depan pake SGP koq langsung masuk plung ngga pake seret, apa mungkin motornya tipe rondo ya jadi ngga seret lagi 😀

  4. Terimakasih buat infonya, kalau si kurus (Win ex Bro Taufik) rem cakramnya juga suka gitu kalau mundur seret padahal sudah pakai kanvas rem AHM, mungkin harus ganti kaliper komplit dengan masternya (maklum barang bekas).
    salam,
    bengkelsepedamotor

  5. untuk Daytona tipe gold memang untuk cakram aftermarket juga, dalam hal ini Daytona.
    kalo memaksakan yang kalah justru piringannya.
    untuk kampas rem, ada fakta yang unik, Suzuki memiliki common part, Shogun, SkyWave, dan Satria F150. ketiganya kaliper piston ganda. urutan dari awal, paling murah – mahal. mutu berbanding lurus dengan mutu.

  6. keboku juga pasang giga disk, udah lama ganti kampas rem merek seporette 20rb, murahan n ga terkenal sih. tapi awet n pakem. pertama pasang juga seret, solusinya piringan cakram sedikit “dibaret2in” pake asahan pisau atau amplas kasar. biarkan kampas beradu ama piringan yang kasar ampe membentuk alur baru selama pemakaian, dijamin cepet pakem dan lancar jaya.

  7. kalo mau gerinda piringan cakram bahaya gak sih mas?
    kira2 abis berapa yo?
    coz mau ganti piringan cakram belakang FL ku 160an
    kalo gerinda murah n aman aku milih gerinda aja dolo,
    biar gak goyang2 kalipernya kalo jalan,
    coz kalo biz jalan gitu piringan belakang panas banget
    takut tiba2 ngunci pas jalan

  8. klo dibubut sih sekitar 50rb ongkosnya, tp efeknya piringan jadi tifisss, malah makin mudah mleyot tuh piringan, ga safe, pengalaman saya, piringan belakang panas karena kampas rem menekan piringan cakram meski saat itu rem sedang tidak aktif, salah satu yg paling sering sih sepele, daleman kaliper, kepala babi itu kotor, atau minyak rem yg udah ga bagus, kemarin sempet ngalamin piringan belakang panas plus bunyi klo jalan, ehh sebabnya cuma sepele, kotoran numpukk puk di kaliper, servisin aja di Beres minta bongkat kaliper biar dibersihin

    1. kemaren sempet ganti kampas belakang bang di Beres,
      coz bunyi kayak ada gesekan gitu,
      sekarang masi aja panas kalo biz jalan,
      btw press ma bubut piringan cakram beda yak?
      kayaknya emang perlu di press cakram nya dari pada di bubut
      coz rada miring gitu jadi imbasnya kaliper goyang2 pas jalan

      1. bener banget memang seperti itu yg sy alami tp klo bunyi gesekan wajar, klo di press itu setahu saya bisa dipukul manual atau di ‘tekan’ pke alat, klo dibubut ya pke mesin bubut tentunya akan jadi tipis piringannya, klo diberes ga ngatasin masukin aja di bengkel2 yg sering garap pemasangan cakram belakang custom, biasanya lebih kreatif klo ada masalah

  9. Kalo pake yg merk Federal seret jg? Coz dr bengkel langganan nawarin pake itu.
    Rncana jg mo ganti lg nih. Kmrn pake yg ori SGP udah 3 bulan msh seret aja.

      1. Kl kampas digerinda bukannya malah ‘ngemakan’ piringan gan? Coz permukaan kampasnya jd rusak..Dl sblm gnti pk SGP, ane prnh gnti merk abal2. Lalu stlh digerinda, motor jd lmyn nyaman buat jln maju tapi seret kl mundur, piringan jg jd kemakan…

        1. seperti yang saya alami tuh maju enakk mundurnya jd seret dan teratasi dgn ganti kampas, mungkin kampas yg kemarin abal2 jadi tingakat ‘kekerasan’ bahanyya tidak rata, klo abis digerinda kan biasanya diampelas dulu

  10. mau tanya ane pengguna new shogun 125 FL. nanya ke beres cakramnya bergelombang disarankan ganti piringan cakram, emang pernah jatuh jga sih kira2 masalahnya cakram atau kampas rem habisnya ga rata?
    karena ban depan klo diputar kedepan atau kebelakang diposisi piringan tertentu seperti ngerem sendiri.
    btw pke daytona bagusnya depan belakang atau depannya aja?
    thx b4

    1. sy pke depan belakang gan, klo udah divonis piringan cakram ga rata baiknya ganti
      sebaiknya coba ganti kampas rem dulu bisa pke daytona vx, ntar klo ga ngefek klo dana memang mepet cakram di press/bubut aja di tukang bubut biasanya bisa entah dibubut atau dipress nanti tergantung tingkat kerusakannya, oposi terakhir ya ganti piringan cakramnya

      1. pke depan belakang yang punya FU?
        karena di catalog daytona kode kampas frontnya new shogun sama dengan kode punya FU tapi rear ga disebutkan sama atau ga. lalu lihat di web epartz suzuki kampas rearnya new shogun sepertinya sama jga sama dengan punya fu berarti kampas rear daytona fu bisa dipasang di new shogun FL?
        klo memang harus ganti cakram truz kampas pakai daytona pasang diberes bisa?
        karena kampasnya ga sgp.
        sebaiknya ganti kampas rem secara umum atau perkiraan berapa km?
        sorry banyak pertanyaan hehe
        thank’s B4

  11. gan..mau tanya ane pny sogun sp lama…mslah nya jg cakram seret…
    udah prnah ganti o-ring kpala babi nya…lmyan enak tp ga lama jd seret lg..apa kampas nya jg bermasalah yak???

      1. kampas seret bisa jadi piringan ga center coba dilepas piringannya dan ditaruh di bidang yg datar misal kaca..sebab lain krn umur kaliper yg udah tua dan jarang dibersihkan
        klo kampasnya speknya sama dengan punya Satria FU, bisa tukar pakai, klo dijakarta ya cari aja di bonjer, atau mau lbh praktis di kaskus ada yg jual sekitar 35rb-an

  12. Di medan susah bener om nyari kampas rem merk daytona,kebanyakan bengkel nawarin pake kampas honda,udah pernah nyoba tapu masi seret juga,kemaren pernah d bantu pasang pake ring 2 mm seret dan bunyi ilang eh selang beberapa haro muncul lagi

  13. I simply want to mention I am very new to blogging and seriously liked you’re web site. More than likely I’m planning to bookmark your blog post . You actually have wonderful articles. Thanks a lot for revealing your blog.

  14. I simply hope to notify you that I am new to putting up a blog and undeniably cherished your report. Quite possibly I am likely to bookmark your blog post . You truly have fantastic article information. Get Pleasure From it for discussing with us all of your website article

  15. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

  16. I have been absent for some time, but now I remember why I used to love this site. Thanks, I will try and check back more frequently. How frequently you update your website?

  17. I have observed in the world the present day, video games will be the latest popularity with children of all ages. Often times it may be extremely hard to drag young kids away from the games. If you want the very best of both worlds, there are numerous educational games for kids. Great post.

  18. I’ve recently started a website, the info you offer on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work. “The more sand that has escaped from the hourglass of our life, the clearer we should see through it.” by Jean Paul.

  19. I like this web site very much, Its a very nice office to read and incur information. “Things do not change we change.” by Henry David Thoreau.

  20. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  21. Thanks , I’ve just been searching for information approximately this subject for a long time and yours is the greatest I’ve came upon so far. But, what in regards to the bottom line? Are you positive concerning the supply?

  22. Very interesting information!Perfect just what I was searching for! “It is our choices…that show what we truly are, far more than our abilities.” by J. K. Rowling.

  23. What i do not realize is in truth how you’re not actually much more neatly-preferred than you may be now. You are so intelligent. You realize therefore significantly relating to this topic, produced me individually consider it from numerous numerous angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated unless it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your individual stuffs nice. All the time deal with it up!

  24. I will immediately clutch your rss feed as I can not in finding your email subscription link or newsletter service. Do you’ve any? Please let me realize so that I may just subscribe. Thanks.

  25. Thanks for sharing superb informations. Your site is very cool. I am impressed by the details that you have on this website. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for extra articles. You, my friend, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply could not come across. What an ideal website.

  26. Hey There. I found your blog using msn. This is a really well written article. I’ll make sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

  27. Good website! I truly love how it is easy on my eyes and the data are well written. I am wondering how I could be notified whenever a new post has been made. I’ve subscribed to your RSS feed which must do the trick! Have a nice day!

  28. I have been surfing online greater than three hours lately, but I by no means found any fascinating article like yours. It’s lovely worth enough for me. In my opinion, if all website owners and bloggers made just right content material as you probably did, the net shall be much more useful than ever before. “We are not retreating – we are advancing in another Direction.” by Douglas MacArthur.

  29. What i don’t understood is actually how you are now not actually a lot more well-preferred than you might be now. You’re so intelligent. You understand thus considerably relating to this matter, produced me in my view consider it from numerous varied angles. Its like men and women don’t seem to be interested until it is one thing to accomplish with Lady gaga! Your own stuffs nice. Always handle it up!

  30. Thanks for the sensible critique. Me & my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our local library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such excellent information being shared freely out there.

  31. MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

  32. I will immediately grasp your rss feed as I can’t find your e-mail subscription hyperlink or newsletter service. Do you have any? Please let me realize in order that I may just subscribe. Thanks.

  33. You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be actually something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

  34. Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your web site. I had no trouble navigating through all tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your customer to communicate. Nice task..

  35. I’ve recently started a site, the info you provide on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “‘Tis our true policy to steer clear of permanent alliances with any portion of the foreign world.” by George Washington.

  36. What i don’t understood is in fact how you’re no longer actually much more well-preferred than you may be now. You’re very intelligent. You know thus considerably in the case of this subject, produced me in my opinion consider it from numerous various angles. Its like women and men are not interested until it is one thing to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs excellent. All the time care for it up!

  37. Pingback: Google
  38. Pingback: Atorvastatin
  39. Pingback: jesus movie
  40. I have been browsing online more than 3 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

  41. Pingback: Hydroquinone
  42. Pingback: Hydroquinone
  43. Pingback: pc build guide
  44. Pingback: Solar Battery
  45. Pingback: real
  46. Pingback: realistic vibrator
  47. Pingback: female orgasm
  48. Pingback: whmcs
  49. Pingback: برش لیزر
  50. Pingback: drivers
  51. Pingback: Google
  52. Pingback: find a threesome
  53. Pingback: phones
  54. Generally I don’t learn article on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing style has been amazed me. Thank you, quite great post.

  55. Pingback: segodnya prazdnik
  56. Pingback: trah_net_621
  57. Pingback: sasha grey toys
  58. Pingback: anal training toys
  59. Pingback: ejaculating dildo
  60. Pingback: Fire Prick
  61. certainly like your website but you have to check the spelling on several of your posts. A number of them are rife with spelling issues and I to find it very troublesome to inform the reality nevertheless I will surely come back again.

  62. Pingback: realistic dildo
  63. Pingback: toy haul
  64. Pingback: penis pumps
  65. Pingback: Dildo
  66. Pingback: top sex toys
  67. Pingback: prostate massager
  68. I have recently started a website, the information you provide on this website has helped me greatly. Thank you for all of your time & work. “There is a time for many words, and there is also a time for sleep.” by Homer.

  69. Pingback: hd film izle
  70. you are really a good webmaster. The site loading pace is incredible. It sort of feels that you’re doing any unique trick. In addition, The contents are masterwork. you’ve done a fantastic task in this matter!

  71. Pingback: adult toys
  72. Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Quite unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or anything, web site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  73. Pingback: Wet Wabbit
  74. Pingback: earn 100 a day
  75. Some truly good posts on this website, thank you for contribution. “Be absolutely determined to enjoy what you do.” by Sarah Knowles Bolton.

  76. Pingback: best kinky bondage
  77. hello!,I like your writing so so much! proportion we communicate extra approximately your post on AOL? I need an expert in this house to solve my problem. Maybe that’s you! Looking ahead to look you.

  78. Pingback: amanda hawkins
  79. Pingback: pocket masturbator
  80. Pingback: fitness trends
  81. Pingback: strap-on dildo
  82. Pingback: free stock photos
  83. Pingback: thrusting vibrator
  84. Great – I should certainly pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs as well as related information ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, website theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task.

  85. What i do not understood is in truth how you are not really much more well-liked than you may be right now. You are very intelligent. You know thus significantly on the subject of this topic, made me in my opinion consider it from a lot of numerous angles. Its like women and men don’t seem to be involved until it¡¦s something to do with Girl gaga! Your personal stuffs nice. All the time maintain it up!

  86. Good day very nice web site!! Guy .. Excellent .. Superb .. I’ll bookmark your web site and take the feeds also…I am happy to search out so many useful information here within the publish, we want develop more techniques on this regard, thanks for sharing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *